Always lost, always missed

Lion
 
 
 
Äntligen får han följa med sin bror på nattarbete i stan. Men det blir inte den dröm han tänkt sig. Alldeles för trött för strapatsen somnar Saroo på en bänk. När han vaknar är hans bror inte där och den lilla indiska pojken letar desperat, vilket för honom långt hemifrån. Den förlorade pojken blir tillslut adopterad, men känslan av att vara bortsprungen försvinner inte...
 
Det här är den sanna berättelsen om den söta lilla indiska pojken som försvann i Calcutta och kom till Australien. Det är en mycket berörande historia. Stundtals var det så starkt att tårarna sprutade. Första halvan är bäst. Det är hemskt för en småbarnsförälder att titta på hur en 5-åring försöker klara sig själv i en stor och farlig stad, men det är otroligt välgjort. Rädslan och utsattheten går liksom att ta på.
 
Under andra halvan tappar filmen stundtals tempo. Det blir hattigare och mer krystat, men det växer sakta på en och mot slutet får man ihop det. Dramaturgin lyfter ordentligt!
 
Filmen är en av de nominerade till bästa film på årets Oscarsgala och den är verkligen värd en titt. En makalöst fin och berörande berättelse. 
 
4/5 (7/10) och plats 343 på den uppdaterade topplistan. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0