387 - den med bilracet i en torr kanal

Blood in, blood outTre blodsbröder växer upp i den latinska gängkulturen i änglarnas stad. De tre möter helt olika livsöden i en brutal verklighet och ställs helt plötsligt mot varandra. Hämndens pris är ett ständigt aktuellt ämne.

388 - Fler twistar än i twister

Wild things
När man söker efter den här filmen på nätet får man mest upp en massa snuskbilder, men det är inte alls det du bör vara ute efter om denna skildring ska benjutas till fullo. Detta är en smart thriller, där man verkligen har svårt att räkna ut vem som lurar vem. Kanske blir det t.o.m. någon twist för mycket.

 

389- "det är rätt konstigt hur kort man lever, med tanke på hur länge man ska vara död"

Vuxna människorAlla vi som gillar solsidan kan känna igen en del i Fleix Herngrens underbara karaktär från den här filmen, med den skillnade att han har lite kraftigare drifter och svagare ännu svagare karaktär i lindströms tappning. Detta är en film full med underbara tankeexperiment från livet. Bäst är det när Frank och hans chef ska gå åt samma håll hem från jobbet. (finns med i klippet ovan)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0