203 - den med de oranga mössorna

Life Aquatic

En bild säger mer än tusen ord. Den mycket speciella och extremt sköna filmen om djuphavsforskaren och dokumentärskaparen Steve Zissou, vars bästa vän har blivit uppäten av en unik haj, tar oss ut på en ny färd. Målet är nu att hämnas på hajen och på vägen får vi följa både familjeintriger och se den helt magiska och overkligt högteknologiska båten full av onödiga ting. Filmen är så skön att man blir glad bara av att skriva om den, men har också en hel del drama vilket bidrar till någon sorts verklig dokumentärkänsla i en skruvad och absurd värld. Otroligt bra skådisar som Bill Murray och Cate Blanchett.

204 - om att vara "sexually active"

Juno


Ibland är en film bara skön och det är liksom inte så mycket mer att säga. Här har vi en härlig film med skön humor och bra skådespelare (första jag såg med Ellen Page). Det ligger en hinna avskön ironisk känsla genom hela filmen och fotot är underbart liksom musiken (en uppsjö av bra singersongwriters)). Jason Reitman har lyckats med konststycket att göra en fräsch film av ett tämligen uttjatat ämne (att bli oväntat gravid).

204 - om att vara "sexually active"

Juno


Ibland är en film bara skön och det är liksom inte så mycket mer att säga. Här har vi en härlig film med skön humor och bra skådespelare (första jag såg med Ellen Page). Det ligger en hinna av skön ironisk känsla genom hela filmen och fotot är underbart liksom musiken (en uppsjö av bra singersongwriters)). Jason Reitman har lyckats med konststycket att göra en fräsch film av ett tämligen uttjatat ämne (att bli oväntat gravid).

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0