Rockets film

Guardians of the Galaxy - vol 3
 
 
När historien om galaxens väktare ska bindas ihop får vi äntligen reda på tvättbjörnen Rockets bakgrund. Att han är tillfixad i någon sorts labb misstänkte vännerna nog, men nu får de veta att hans skapare finns där ute och när Rocket får livshotande skador måste gänget ge sig ut på ett av sina farligaste äventyr hittills. Under resan visar det sig också att hela civilisationer står under hot...  
 
Marvel har gått på tomgång ett tag. Efter mycket lyckade Wandavision och underhållande Spiderman no way home har det kommit många slätsdtrukna och en del direkt dåliga produktioner. Egentligen tycker jag att Endgame kunde fått markera slutet. Men jag ville ändå se den här tredje delen i trilogin om Guardians of the Galaxy. Jag älskar de karaktärerna, skådespelarna och inte minst regissören James Gunn som jag inte tycker gjort många fel hittills. 
 
Första filmen var otroligt bra. Medryckande, berörande och rolig. Andra filmen var mest rolig, halvtråkig story. Här i tredje tycker jag man hittat tillbaka. Visst kan man tycka att den väldigt fritsående historien är simpel, men den är verkligen berörande. Rentav gullig och fin. Humorn finns kvar, men i lagom mängd. Karaktärerna är lika bra som någonsin och sedan öser det på med hisnande action och häftiga miljöer. Det drunknar förstås i CGI, men i detta sammanhang tycker jag det fungerar riktigt bra. Till styrkorna hör att man vågar jobba med relationerna och att det som alltid går att finna sympatier för de flesta inblandade. Mot slutet blev det faktiskt lite tårar. Fint berättat. Fin musik och väldigt, väldigt underhållande!
 
Klarar Bechdeltesten
 
4/5 (7/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0