(crazy, stupid and a lot of love)

Två tämligen bra filmer har vi lyckats se den senaste tiden. Båda ärr i grunden väldigt enkla och klassiska dramafilmer som kretsar kring relationer och kärlek, men båda är också ganska ovanliga i både upplägg och utformning och därför inte så förutsägbara.
 
crazy stupid love
 
hotell Marigold

(breaking down)

Breaking dawn
Nej, jag har inte stavat fel här ovan. Twilight-sagan har verkligen börjat rasa samman i en intetsägande sörja. Första filmen var bra, andra en meningslös transportsträcka, tredje gav lite förhoppningar om en mäktig avslutning och så kommer den här...  Jag räknade till 3-4 intressanta händelser under knappa två timmar och det värsta var att de få tillfällena kyckades man dessutom slarva bort. Det är nästan en konst att stressa förbi bra chanser till dramatik i en film som annars känns seg och meningslös. Nej, det här har verkligen inte lyft. Hade man inte kunnat göra en triologi istället?
 
 
 
 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0