(kroppsbytarfenomenet)

Vad är det egentligen med alla kroppsbytarfilmer? Antingen byter man kroppp med sin mamma, sin arvsfiende, sin bästa vän, sitt husdjur eller kanske allra oftast sig själv (fast 20 år tidigare). Jag kan tycka att det är en ganska rolig idé, som kan leda till en del förvecklingar, men nu har jag nog fått nog. Det räcker!

I förrgår såg vi ännu en i raden. Bara titeln "the change up" visar hur fantasilöst det hela var. Jag kan inte fatta att filmen når så högt som 6,4 på imdb. (högt för en komedi)(jag har blivit blödig)

Inser att jag för tillfället, förutom att jag inte ser så mycket film som förr, blivit extremt blödig och därför värderar snälla snyftfilmer högre än annars. Såg tillslut den här underbara filmen för några dagar sedan och grät av hur fint det var :-)

 

(Superhjältar av olika slag)

Det här inlägget gjorde jag för flera veckor sedan, men postar det idag:

Äntligen lite filmtips:När man samlar ihop så här många superhjältar på en gång så blir det trångt om utrymmet och inte många andningspauser. Detta bekostar oss på det djup och den spänning som annars oftar präglar de egna filmer som superhjältarna agerat i, men i denna mycket snygga och underhållande produktion finns istället andra ljusglimtar. Det var väldigt mycket humor och man både drev och hyllade genren samtidigt. IronMan är en skön karaktär som stícker ut genom att egentligen vara allt som en superhjälte inte är. Slutligen måste jag konstatera att Hulken aldrig varit bättre.Många av er har säkert redan sett den, men jag rekomenderar ändå denna stillsamma 60-tals historia om den amerikanska södern där svarta fortfarande hade betydligt färre rättigheter än de vita invånarna. Filmen behandlar ett starkt ämne på ett lågmält, nästan mysigt sätt och det når inte alltid hela vägen fram. Det är tydligt att det finns en betydligt bättre bok bakom filmen och det gör t.ex. att det nästan helt saknas spänning, men ämnet berör och personligheterna är mycket starka. Det är svårt att inte uppröras när en mycket störande hemmafru lyfter fram sitt förslag om egna toaletter till hemhjälpen så att ingen behöver smittas av otäcka rasbakterier.
Och så lite franskt på slutet. En riktigt rolig romantisk komedi som bygger på en lysande grundidé och några sköna karaktärer. Slutet är väl en aning misslyckat, men fram till dess är det skön humor att luta sig tillbaka och njuta av.

Har också nyss sett den nya Mission Impossible-filmen. Ett riktigt bottennapp. Det känns som om de inte utvecklats alls sedan de senaste filmerna och här bara tänkt på att göra snygg action. Det fanns helt enkelt ingen handling, men jag uppskattar humorn.

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0