Team up!

Justice Leauge
 
 
 
När världen står inför ett mörkt hot försöker Bruce Wayne samla ihop de starkaste krafterna för att stoppa ondskan. Kanske kan han t.o.m. återuppväcka det ultimata vapnet...
 
Efter mycket starka Wonder Woman höjdes mina förväntningar på den här rullen något. Det finns ett samspel där. Skådisarna är bra. Musiken är suveränt mäktig. Hatten av för att man har plockat in Danny Elfmann som också återuppväckt det gamla Batmantemat från Tim Burton-filmerna. Flash får stå för humorn och Ezra Miller funkar bra. Men det håller inte hela vägen.
 
Skurken är som ett tomt skal. Helt menlös. Man fortsätter att slösa bort Amy Adams talang med en svag Lous Lane. Henry Cavills karaktär är och förblir misslyckad och vad som borde blivit filmens klimax prioriteras bort på bekostnad av långa fightingscener, som dock mestadels är bra.
 
Klarar Bechdeltesten
 
Får ändå 3/5 (6/10). Väldigt snygg och medryckande. Sevärd. 

Låt inte ditt hjärta förstenas

Heartstone
 
 
 
Oskiljaktiga så länge man kan minnas. Thór och Kristján bor i en liten landsort i ett häpnadsväckande isländskt landskap. Det är inte det rikaste området. Det är mörkt, ingrott och ångestladdat. Alla familjer har någon sorg att bearbeta. Det finns missbruk och framförallt det klassiskt, lantliga, konservativa lynnet. Därför är det ingen enkel sak när tonårshormonerna frodas och Kristján inser att han nog hyser andra känslor för Thór...
 
Ett stillsamt drama med pubertet, vänskap och ångest i fokus. Fotot är enormt vackert. Historien är enkel, men berörande. Det finns brister också. Det blir lite enkelspårigt och väl sexuellt centrerat stundom. Nen totalt sett mycket sevärt. 
 
Klarar Bechdeltesten 
 
3/5 (6/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0