(en hyllning till botten)

Så här i halloweentider passar det inte bara bra att ha med filmer som nedanstående otäcka historia, utan också utmärkt att hylla några skräckexempel på film. Här har ni 7 filmer som ABSOLUT inte platsar på min lista, men som är värda att se ändå. Antingen är de så dåliga att de blir bra, eller bara sköna fast de är dåliga:

Tropic Thunder

En sjuk och rolig historia, fylld av stora skådisar, om en filminspelning i Vietnam som blir till riktig action. Bäst är Ben Stiller som "Simple Jack" och Tom Cruise i sin biroll. Ovan ser ni Robert Downey Jr med något mörkare skinn än vanligt.

Mars Attacks

Tim Burtons klassiska splatteraction där stora stjärnor dör på löpande band. Marsmänniskorna tar över världen, med sina laserpistoler, för att det är skoj. Jack Nicholson, Dani DeVito, Natalie Portman och Tom Jones är bara några av de kända ansikterna som dyker upp.

End of Days

När djävulens barn föds till jorden (år 2000) för att ta över världen så kan endast en man stoppa det hela och naturligtvis gör han det med automatvapen; Arnold Schwarznegger

Free Jimmy

Vem vill inte se en norsk, animerad film om en påtänd elefant i klorna på några pundare i kamp med militanta miljöaktivister och samemaffian?

From dusk till dawn

En film där vi får se självaste Quentin Tarantino, som tillsammans med George Clooney råkar hamna på en zombierestaurant. Eller är de vampyrer?

the Postman

En intressant idé om att när världen förstörs av kärnvapen och har tagits över av kriminella gäng, är det brevbärarna som räddar dagen. Av och med Kevin Costner. Utsedd till årets sämsta film 1997.

Plan 9 from outer space


Slutligen den film som faktiskt har utsetts till tidernas sämsta och verkligen lever upp till det. Detta är Ed Woods tidlösa klassiker om utomjordningarna som vill krossa vår värld med hjälp av uppväckta döda. Och de gör det av etiska skäl! Den här måste ses! det finns många härliga historier kring den här filmen, till de mest häpnadsväckande hör förstås det faktum, att filmens affischnamn; Bela Lugosi, inte alls är med i filmen då han dog innan inspelningarna startade. Han är bara med i en scen och sedan är det en annan kille med capen framför ögonen. :-)

308 - Ett nytt sätt att använda lufttryck på

No country for old men
Bröderna Coen är mästare på att skapa karaktärer. Oftast har dessa något komiskt över sig och de bådas filmer brukar fyllas av en lättsam dialog, även om historien stundtals kan vara mörk. I detta fall är det svårt att finna varken komik eller ljus. Istället snärjs vi av en simpel, rak historia kryddad med en extremt otäck antagonist. Jag kan nog rentav påstå att det är den mest skrämmande karaktär jag någonsin stött på, i bland de ca. 2000 filmer jag hittills beskådat. Historien utspelar sig i modern västernmiljö och grundkonflikten är mycket enkel: En tystlåten, men bestämd man, fantastiskt spelad av Josh Brolin, finner en väska. En annan, ryslig, tystlåten och bestämd man (magiskt förkroppsligad av Javier Bardem) vill ha den tillbaka. Slutligen måste jag säga att är fotot är fantastiskt. De använder sig av otroligt snygga vinklar, soljus, gryningar och dylikt och har gjort ett intressant val när de nästan helt skippat musik. Filmen är långa stunder andlöst spännande och får några mycket oväntade och rentav knasiga vändningar, eftersom bröderna Coen gör filmer helt utanför ramarna.

309 - svart och vitt

Juryn - a time to kill
En hel film i en rättssal; underbart! Grishams täta thriller om hur en svart man dödat två vita män, vilka har våldtagit hans dotter och nu ställs inför "rättvisan". detta är en spännnande och etiskt intressant framställning fylld av duktiga skådepspelare som t.ex. Kevin Spacey, Kiefer Sutherland och Matthew McConaughey, som spelar huvudrollen. Slutpläderingen är ett starkt klimax!

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0