Sweet child of mine

 Captain Fantastic
 
 
Ute i skogen bor en utpräglat socialistisk far med sina sex barn. De har en egen värld därute, jagar sin egen mat, tränar stenhård fysik och hemskolsundervisningen är mycket avancerad. Men de lever fullständigt utanför samhället och en dag måste de möta det där andra...
 
Vart går gränsen mellan att skydda sina barn och att stänga in dem? Vart går gränsen mellan träning och misshandel? Har samhället gett upp verkliga värden som kärlek, empati, ambition och intelligens för att låta ytlighet, girighet, slösaktighet och egoism ta över? Den här, egentligen ganska naiva och snälla filmen, ställer många intressanta frågor. Kanske räcker den inte hela vägen när den ska svara? Filmens andra vändpunkt borde varit djupare och tyngre och tredje akten lite mer problematiserad och nedsvärtad.
 
Men de bristerna till trots är det här underbart. Nästan allt är så vackert: Miljön, kostymerna, aktörerna, relationerna, färgerna, ljuset, vinklarna, replikerna och framförallt musiken. 
 
Soundtracket är exceptionellt bra med nyskrivet material av Jonsi & Alex, Sigur Rós och Viggo Mortensen själv. 
 
Klarar Bechdeltesten 
 
4/5 (7/10) och plats 358 på den uppdaterade topplistan bland kategorierna 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0