I wouldn't change a thing

Arrival
 
 
 
Plötsligt är de bara där, någon sorts svävande stora föremål. Är de från rymden? Vad vill de oss? Språkforskaren Louise Banks kopplas in för att tyda något som låter som kommunikation och där och då påbörjas en   upplevelse hon och världen aldrig kommer att glömma...
 
Dennis Villenueve är en fantastisk regissör. Efter prisoners, sicario, Nawalls hemlighet och enemy har han gjort en film som nosar på epitetet mästerverk. Alla hans filmer har varit smarta, djupa och haft en fin karaktärsflora, men i Arrival är det också riktigt vackert. Med fantastiska Amy Adams i fokus, ett magiskt foto och ett vidunderligt soundtrack skapas en av årets finaste och bästa filmer. Det är stillsamt, men spännande. Svårt, men lätt att ta till sig. Läskigt men vackert! Ett annorlunda sätt att angripa Aliengenren som verkligen lyckas. 
 
Klarar Bechdeltesten 
 
Solklar 4/5 (8/10) och plats 193 på den uppdaterade topplistanNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0