En annan Khalisi

Me before you
 
 
 
En rik, snygg och livsglad ung man blir påkörd av en motorcykel och förvandlas till en bitter och cynisk enstöring. Wills föräldrar tror fortfarande att det finns en strimma hopp och anställer därför naiva Lou Clark som någon sorts uppiggare. Det står snart klart att de båda kommer att ge sig in på en svår resa med potential att förändra på djupet...
 
Känns storyn igen? Ja, vi har sett liknande berättelser med liknande karaktärer förut (som i "en oväntad vänskap" mfl), men det finns en del nya grepp som gör den här filmen både fräschare och svårare än flera filmer i genren. I grunden är det en enkel historia, som ofta förmedlas alltför snabbt och ytligt (vilket också gör att en del dialoger känns inplacerade och orealistiska) och som skulle tjänat på att våga lyfta svärtan något mer. Men den har sina ovanliga sidor, vilket ger ett väldigt starkt slut som berörde mig mycket. Framförallt har filmen härlig humor och Emilia Clark. Hon visar här en fullkomligt annan sida av sig själv än den vi är vana att se i "Game of thrones" (där hon är ascool). Hon är oskuldsfull, söt, tafflig, varm och rolig. En briljant skådis. En "kameleont"
 
Klarar Bechdeltesten 
 
Totalt sett är filmen bra och berörande, men lite platt. En stark 3/5 (6/10)
Stina
2016-07-04 @ 17:34:42

Lite snålt. :)

Svar: Kanske det :-)
Robodan

Daniel Löfgren
2016-07-05 @ 16:07:19
URL: http://femhundrafilmtips.blogg.se/

Kanske det :-)




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0