den där man inte ska äta på vägen över

Brooklyn
 
 
Det är tufft att finna en framtid på Irland. Ellis har inget jobb och ingen att dela livet med, förutom sin älskade syster. Ellis väljer att göra som många andra och prova lyckan i USA. Hon har redan fått hjälp med jobb och boende av en irländsk präst i New York. Men kärleken till hemlandet är djupare än hon tror och oförutsedd händelseutveckling gör att hon mer än någonsin slits mellan länderna...
 
Det här är en otroligt snygg film. Färgerna, fotot, musiken och scenografin är briljant. Jag tycker även att Saoirse Ronan gör en mycket bra storfilmsdebut, men att den här filmen är nominerad till bästa film på Oscarsgalan är ändå en överraskning. Historien är inte originell på något sätt och det kanske man kan acceptera, men den är för svag som helhet också. Den enda karaktären som utvecklas och fördjupas någonting är Ellis och relationerna till andra blir otroligt platta. Det är en bra film, men långt ifrån ett mästerverk tycker jag.
 
3/5 (6/10)
 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0