Doktorn, häxan, skjutarn, clownen och några till

Suicide Squad
 
 
 
En slug och till synes kallt beräknande kvinna leder en hemlig statlig organisation som rekryterar de skummaste och farligaste personer de kan komma över. Amanda Waller vill ha en effektiv stridsgrupp att sätta in, men också en grupp som man kan offra närsomhelst. Men hur får man en grupp av galna kriminella att samarbeta och kan man verkligen kontrollera dem?
 
Det här är ju framförallt en sida med filmtips och det mesta jag lägger ut är tips på filmer jag tycker är riktgt sevärda och som får minst 3/5 (6/10) av mig i betyg, men jag brukar även recensera större filmer även om jag inte rekommenderar dem. Nu har det slumpat sig så att det blir tre sådana filmer i rad. Jag hade verkligen tänkt att det nu skulle bli en riktig hyllning, men tyvärr var inte detta heller något mästerverk. 
 
Suicide Squad bygger på en riktigt bra idé om hur man kan utnyttja och behandla samhällets bottenskikt och en frågeställning kring om de onda verkligen är så onda. Vem är egentligen boven? Problemet ligger bland annat i en ologisk och väldigt vag anledning till att skapa gruppen följt av att gruppen sedan plötsligt verkligen behövs. En bättre uppbyggnad hade krävts, inte minst hade det mörka hotet kunnat förklaras betydligt mer och bättre. Skurken är riktigt fånig! Filmen är generellt lättsam, men få gånger riktigt rolig och vid ännu färre tillfällen lyckas man beröra eller vara mäktig. I slutändan blir det en väldigt klassisk och otroligt tunn berättelse om ett gäng antihjältar som blir hjältar och räddar världen. 
 
Vissa saker är förstås bra. Will Smith funkar nästan alltid. Han inger förtroende och blir lite av huvudprotagonist. Vi hejar mest på honom. Margot Robbie gör den roligaste och intressantaste karaktären som Dr Harley Quinn, men här i ligger också filmens svåraste balansgång. Om vi ska få sympatier för "the bad guys" och inte se dem som galningar utan empati måste vi antingen helt bortse från den bilden av Jokern som Nolan byggt upp eller tänka att Quinn är lite motvilligt förälskad i honom. Det antyds lite att hon egentligen skulle vilja vara normal, men jag får inte riktigt ihop det. Jared Leto gör en bra Joker (han gick tydligen aldrig ur rollen heller mellan tagningarna), men för en ganska undanskymd roll och har för stora skor att fylla efter Heath Ledger, vilka han inte är i närheten av. Allra bäst är filmens färgsättning och kostymarbete. Det är en snygg film med långa stunder cool känsla och några riktigt sköna scener. 
 
Totakt sett en riktig besvikelse.  2/5 (4/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0