a not so violent film

a most violent year
 
 
1981 var ett av de våldsammaste åren i New Yorks historia. Mord, överfall, rån och våldtäkter överallt och mitt i detta försöker Abel Morales driva sitt bensinföretag. Morales förare attackeras ständigt och när hans dotter finner en laddad pistol i deras trädgård förstår de att det är allvar. Abels fru är uppväxt i gangstermiljö med en vilja att lösa saker lite mer ohederligt...
 
Med ett fantastiskt foto och musik, som fångar en, byggs en stark känsla upp i denna snygga skildring av 80-talets New York. Man gör det i ett lågt tempo och framförallt med dialogen som vapen. Istället för att gotta ner sig i en vålsorgie tar man fasta på våldets konsekvenser och rädslan bland både offer och förövare. Oscar Isaac är en ny favorit för mig och han övertygar verkligen här, liksom Jessica Chastain i rollen som den hetlevrade hustrun. En enkel men sevärd film. 
 
Stabil 3/5



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0