Sanningen är sanningen hur tråkig den än verkar

Don't look up
 
 


Är den på väg mot oss? Två astronomer gör en häpnadsväckande upptäckt. En komet är på väg rakt mot jorden och den kommer att utrota allt liv. Men nyheten får inte det gehör de förväntar sig. Folk i vår tid vill helt enkelt inte lyssna på varningar när det finns underhållning tillgängligt...
 
En mycket lättsam och samtidskritisk Netflixkomedi fullspäckad med stora skådisar som Jennifer Lawrence, Leonardo Di Caprio, Cate Blanchett, Meryl Streep och Jonah Hill. Det blir definitivt underhållande och även i viss mån träffsäkert i den något övertydliga allegorin kring Trump, pandemi, växthuseffekt mm Det blir aldrig särskilt allvarsamt trots det allvarliga ämnet, men det funkar för att leverera poängen. Enkel, klassisk dramaturgi med finurliga humoristiska tvister. Riktigt hög nivå på skådespeleriet och något att säga. Vi vill helst leva våra liv som om inget hade hänt och har svårt att acceptera tunga sanningar. 

Klarar Bechdeltesten 
 
Stark 3/5 (6/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0