The Son of thunder

Gundala
 
 
 
Han har alltid känt sig förföljd av blixten, särskilt sedan den dagen då hans pappa dog. Pappan slås ihjäl i samband med en strejk på den lokala fabriken. När hans mamma också försvinner tvingas han att klara sig själv och det är ett hårt liv på Jakartas gator, speciellt då en mörk grupp börjat växa sig stark i den undre världen. Sancaca upptäcker snart att inom honom finns en kraft, en kraft han länge är ovillig att använda, men "om man inte hjälper till när man ser orättvisor mitt framför ögonen är man ingen människa"
 
De allra flesta har hört talas om Captain America, Spiderman, Wonder Woman, Batman mfl Många har också hört talas om Marvel och DC Universe, men hur många har hört talas om Bumilangit Cinematic Universe? Gundala är nämligen den första i en rad superhjältefilmer från Indonesien. Nästa är "Sri Asih" och kommer handla om en av de kvinnliga hjältarna. 

Det är välproducerat. Kraftfullt ljud, snygga miljöer, mäktig musik. Storyn är ganska simpel och ibland lite hastig, men det fångar. Huvudfokus är dock action. Det blir många, långa fighting-scener i östasiatisk anda. Det är betydligt våldsammare än det brukar vara i superhjältefilmer. En råare, mörkare verklighet mer i stil med filmer som "Logan" än Avengers. Det är sparsamt med humor, även om det glimtar till då och då. 

Kul och klart sevärt. Min första indonesiska film tror jag. Vill man se den finns både den och Kapernaum på cineasterna 

3/5 (6/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0