Heja tjuvarna!

Jag vet inte varför det är så kul att heja på tjuvar, men det kan vara för att det är roligt att se smarta planer fungera. Samtidigt är det så att vi oftast vill känna att brottet ändå görs av goda skäl. Oceans eleven-gänget rånar från elaka miljonärer, Jönssonligan från den onda Wall Enberg och som allra bäst är det när det blir Robin Hood av det hela. Jag har sett två filmer om tjuvar i dagarna:
 
 
Now you see me
 
 
 
FBI får ett lurigt fall på halsen när fyra magiker lyckas råna en bank i Paris direkt från en show i Las Vegas. Ingenting verkar vara omöjligt för dessa fyra, vilka verkar vara utvalda av någon...
 
Högt tempo, skön känsla och en uppsjö av grymma skådisar skapar en underhållande och lättsam kriminalare. Filmen är inte överdrivet smart och stundtals både klyschig och ihålig, men på det stora hela blir det mer än godkänt tycker jag.
 
En uppföljare kommer nästa år. 
 
3/5
 
 
Focus
 
 
En slipad svindlare träffar en kvinna och de börjar jobba ihop, men går det att behålla fokus när känslorna svallar?
 
En film som börjar bra i riktig "catch me if you can"-anda, men som tyvärr tappar rejält och blir rätt sliten och tråkig mot slutet. 
 
2/5
 
 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0