Ett invecklat nät av teckningar

Spider-Man into the Spider-verse
 
 
 
Unge Miles Morales lever i en värld där Spiderman finns, vilket gör det hela konstigt när han själv blir biten av en radioaktiv spindel och får krafter. Och än märkligare blir det när nya spiders från andra dimensioner dyker upp...
 
Suveränt snygg film där regissörerna lyckats göra varenda scen till en konstnärlig serieruta. Det liknar klassiska serieböcker och har samma lättsamma humor. Själva historien är mycket underhållande och inte särskilt djup, extra kul tycker jag det är att man syftar så mycket på alla gamla filmer. 

Ganska enkelt trots en hyfsat invecklad idé, men ett härligt tempo, sköna karaktärer, humor och ändå en medryckande historia. 

4/5 (7/10) och plats 455 på den uppdaterade topplistan
 
Trolls 2 - Världsturnén
 
 
 
 
I begynnelsen skapades musiken och på en harpa formades originalsträngarna: en för varje ton. Tyvärr lyckades inte trollen komma överens och en efter en spreds strängarna över världen och trollen bildade olika riken. Det var poptrollen, countrytrollen, discotrollen, de klassiska trollen och hårdrockstrollen mfl Men nu har hårdrockstrollen bestämt sig för att ta över världen och ena den helt under rocken...
 
I uppföljaren till Trolls har man inte samma spänning som
i originalet och inte heller samma sångbredd, men det är ändå klart sevärt, trots ett krystat slut och att det trots temat blir så lite rockmusik. 
 
Mina barn och jag fick en trevlig bioupplevelse. 

Klarar Bechdeltesten 
 
3/5 (5/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0