Många själ att leva

Soul
 
 
 
Jazzälskaren Joe har aldrig riktigt hittat passionen i livet och jobbar som musiklärare istället för jazzvirizous, som är hans självbild. Han vet att han har gnistan i sig när han slutligen en dag får sitt livs gig. Men allt ställs på ända när han ramlar ner i en brunn och hamnar på den andra sidan på väg mot "det stora efter"...
 
Pete Docter är väl lite av ett geni när det kommer till animerad film. Han har regisserat Pixars två bästa filmer "Monsters Inc" och "Inside out" och dessutom har han gjort finfina "Upp". Därför är jag inte precis förvånad över att få bevittna en finstämd och ganska vuxen berättelse fullspäckad av finurligheter och klokhet. 
 
Välskriven dialog. Snygga visuella lösningar och framförallt en enkel, fin liten historia om livet, meningsfullheten och drömmar. Filmen ger sig på något så stort som att diskutera meningen med livet och lämnar mig med en go känsla. 

Riktigt bra! Välbehövlig, fin film detta tuffa år med få premiärer. Många har jämfört den med Inside Out och likheterna finns, men denna är något enklare och inte riktigt en lika stark upplevelse trots allt. 

 
Klar 4/5 (7/10) och plats 468 på den uppdaterade topplistan 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0