Nej, den rekommenderar jag inte

Independence Day - Resurgence
 
 
 
20 år efter den massiva attacken på mänskligheten, vilken heroiskt stoppades av ett virus och några modiga amerikanska piloter, återkommer utomjordingarna för att tömma jorden på resurser. Människorna har under de 20 åren hållit fred med varandra och bara byggt upp sig för att kunna möta hotet från ovan allt lett från superlandet USA. Man har lyckats kopiera mycket av utomjordingarnas teknik, men räcker det verkligen denna gång?
 
Regissören Roland Emmerich har också haft 20 år på sig. Och visst tekniken har kommit långt. Det här är snyggare och ibland lite häftigare än originalet från 1996. Men mest är det dåligt. Riktigt dåligt! Man försöker bygga upp lite mystik i början med ett Afrikaspår. Något man överhuvudtaget inte gör något bra av. Allt som snuddar vid att vara intelligent offras för ganska tråkig action med stereotypa karaktärer och klassiska one-liners. I sådana här uppföljare hamnar man ofta i fällan att publiken ska vilja se sina favoriter från den gamla filmen. Därför har man har proppat in alla utom Will Smith (som var typ det enda bra med den gamla filmen förutom att det var lite nytt och häftigt) för han ville inte vara med. Det man har glömt är att en ny film också måste komma med något nytt. Det här manuset är verkligen ingen höjdare. Totalt meningslös film och eftersom den knappt går på bio längre kan ni som har missat den känna er nöjda med att ni inte missat nåt. 
 
En riktigt svag 2/5 (3/10) för vissa roliga scener och snygg teknik. 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0