(en hyllning till botten)

Så här i halloweentider passar det inte bara bra att ha med filmer som nedanstående otäcka historia, utan också utmärkt att hylla några skräckexempel på film. Här har ni 7 filmer som ABSOLUT inte platsar på min lista, men som är värda att se ändå. Antingen är de så dåliga att de blir bra, eller bara sköna fast de är dåliga:

Tropic Thunder

En sjuk och rolig historia, fylld av stora skådisar, om en filminspelning i Vietnam som blir till riktig action. Bäst är Ben Stiller som "Simple Jack" och Tom Cruise i sin biroll. Ovan ser ni Robert Downey Jr med något mörkare skinn än vanligt.

Mars Attacks

Tim Burtons klassiska splatteraction där stora stjärnor dör på löpande band. Marsmänniskorna tar över världen, med sina laserpistoler, för att det är skoj. Jack Nicholson, Dani DeVito, Natalie Portman och Tom Jones är bara några av de kända ansikterna som dyker upp.

End of Days

När djävulens barn föds till jorden (år 2000) för att ta över världen så kan endast en man stoppa det hela och naturligtvis gör han det med automatvapen; Arnold Schwarznegger

Free Jimmy

Vem vill inte se en norsk, animerad film om en påtänd elefant i klorna på några pundare i kamp med militanta miljöaktivister och samemaffian?

From dusk till dawn

En film där vi får se självaste Quentin Tarantino, som tillsammans med George Clooney råkar hamna på en zombierestaurant. Eller är de vampyrer?

the Postman

En intressant idé om att när världen förstörs av kärnvapen och har tagits över av kriminella gäng, är det brevbärarna som räddar dagen. Av och med Kevin Costner. Utsedd till årets sämsta film 1997.

Plan 9 from outer space


Slutligen den film som faktiskt har utsetts till tidernas sämsta och verkligen lever upp till det. Detta är Ed Woods tidlösa klassiker om utomjordningarna som vill krossa vår värld med hjälp av uppväckta döda. Och de gör det av etiska skäl! Den här måste ses! det finns många härliga historier kring den här filmen, till de mest häpnadsväckande hör förstås det faktum, att filmens affischnamn; Bela Lugosi, inte alls är med i filmen då han dog innan inspelningarna startade. Han är bara med i en scen och sedan är det en annan kille med capen framför ögonen. :-)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0