En dröm på liv och död

Coco
 
 
 
 
Inte en ton får han sjunga och nåde honom om han rör en gitarr. Miguel, en liten mexikansk kille som drömmer om att bli musiker, har det inte lätt. Det är nämligen så att hans familj en gång i tiden slogs i spillror pga att en man valde musiken före familjen och sedan dess har hans släktingar undvikit all musik. Men nu under ”de dödas dag” en festlighet då man hyllar och minns sina släktingar tänker Miguel ändå göra allt för att fånga sin dröm, ett beslut som leder till ett lika fantastiskt som farligt äventyr...
 
Om ni ska se en animerad film under 2018 så ska ni se denna fina och briljant visuella Pixar-produktion om kärlek, drömmar och försoning. Lee Unkrich, som skapat filmer som Hitta Nemo, Monsters inc och två Toy Story-filmer är helt enkelt ett geni och det han får ur händerna är guld. Pixar lyckas verkligen förnya sig här. Miljön är fantastiskt och historien är fin. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
Klar 4/5 (7/10) och plats 348 på den uppdaterade topplistan
 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0