Fisken som visste för lite

Hitta Doris
 
 
 
Plötsligt en dag börjar Doris, fisken utan kort- och långtidsminne, komma ihåg små fragment av sin barndom. Hon inser att hon har en familj som hon saknar. Jakten kan börja...
 
En fin liten historia, men otroligt snäll. Äventyret är nte alls lika vidunderligt, spänningen är inte alls lika hisnande och det finns egentligen aldrig något riktigt hot. Alla är snälla och inte ens när det känns hopplöst, känns det särskilt hopplöst. Filmen är smårolig, men inte en enda gång brast publiken ut i gapskratt.
 
Detta var verkligen inte dåligt. Animationen är briljant. Det finns flera sköna karaktärer och en del humor, särskilt i scener där man förklarar en del djurbeteende (som i en sjölejonscen). Vissa stunder berörde det också en del, om än inte tillnärmelsevis som i förra filmen.
 
Min 5-åring sa direkt efter filmen att han ville se den igen och det är kanske det ultimata betyget. Men av mig får den bara 3/5 (6/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0