A man that farts

Swiss Army Man
 
 
 
En ung man, som är fast på en öde ö, hittar en oväntad vän i ett lik. Likhet verkar inte riktigt dött utan blir mer o mer levande och hans funktioner är exceptionella...
 
Ja, vad ska man säga om denna film? En mycket annorlunda historia. Med en lågbudgetkänsla, superskön musik och två fantastiska skådisar växlar man mellan prutthumor och seriöst drama om utanförskap. Även relationen mellan mannen och hans lik tar oväntade vändningar och finalen är tyvärr lite av ett antiklimax. Första pruttscenen är riktigt rolig och det finns en del andra komiska ögonblick, men jag förväntade mig nog lite mer utveckling och allvar. Man fastnar lite i samma hjulspår hela tiden och utnyttjar inte Swiss Army-grejen alls tillräckligt. Det blir inte tillräckligt djupa och seriösa ögonblick och inte tillräckligt roligt. Men totalt sett ändå mycket underhållande och annorlunda. 
 
3/5 (5/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0