Små och stora människor

the man from U.N.C.L.E.
 
 
 
Året är 1963. Berlinmuren är nybyggd och CIA-agenten SOLO fritar en kvinna ur Östberlin. Hans väg korsas av KGB-agenten Illya och tillsammans med Gaby, som visar sig vara dotter till en viktig och tillika försvunnen forskare, ska de hindra en privat atombombsförsäljning...
 
Guy Pearce, som gjort de utmärkta Sherlock Holmesfilmerna, är duktig på att skapa snygga miljöer och har en skön mix mellan humor och spänning i sina alster. Det här är inte djupgående eller unikt, men väldigt underhållande. Henry Cavill, som gestaltar Stålmannen i usla "Man of steel", passar riktigt bra i rollen som före detta kriminell agent. Bäst är dock vårt nya stjärnskott Alicia Vikander. Cavill är stilig och Vikander är strålande vacker i de läckra 60-talsiutfiterna. 
 
3/5 (6/10)
 
Ant-Man
 
 
 
Mästertjuven Scott Lang själ bara från rika och använder aldrig våld. Trots detta till synes ädla kall är han trots allt kriminell och därför på väg att förlora allt inklusive sin dotter Cassie, som fortfarande ser på honom som en hjälte. En galen chans till upprättelse uppenbarar sig när Scott möter forskaren Hank Pym, som uppfunnit en dräkt vilken kan krympa och förstora sin bärare och också ge oanade krafter...
 
Marwel och WB har verkligen börjat snoka upp varenda superhjälte de kan komma över. Här är det en trovärdig och skön Paul Rudd som får axla rollen som den lite märkliga Ant-Man som inte bara kan krympa utan också kommunicera med myror. Man satsar på humor och inte så mycket mörker och det är nog lämpligt i detta fall. Klart underhållande och fightscenen med Tomas Tåg är smått genial. Evangeline Lilly gör en utmärkt biroll. 
 
3/5 (5/10)

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0