Ebony and Ivory

Dear White People
 
 
 
"Dear white people the number of black friends it takes not to be a racist is now two..." Sam Whites radiokanal på ett välrenomerat amerikanskt college provocerar många. Rasismen finns ju inte längre i USA. Sluta tjata! Men när ett gäng vita studenter bestämmer sig för att ha en fest med temat: "Finn din inre neger" visar det sig att det systematiska förtrycket av svarta amerikaner inte är historia utan verklighet...
 
Jag har svårt att bestämma mig om den här filmen. Stundtals känns den som en flamsig collegefilm med kärleksgnabb och repliker som känns krystade både i sig själva och i leveransen. Samtidigt är det väldigt snyggt, ovanlig musik och bra klippning och så växer historien plötsligt på en. Kände länge att de fjantade bort ett så viktigt ämne, men på slutet var jag rejält fångad. Slutsatsen är att det här är en bra film som inte riktigt når ända fram. 
 
3/5

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0