Inte skulle väl jag kunna bli nazist?

Experimenter
 
 
Stanley Milgram vill ta reda på varför människor lyder blint och utformar ett experiment där testpersoner får order om att dela ut elstötar till en okänd främling om han svarar fel på en fråga. Resultaten blir skrämmande, närmre 65% av deltagarna är beredda att höja strömmen till 450 volt...
 
Den här filmen behandlar ett av tidernas mest kända och uppseendeväckande experiment, vilket både gav fascinerande resultat och mötte kritik för deltagarnas utsatthet. Det är verkligen fascinerande att fundera över varför människor så blint lyder auktoriteter och det är en möjligt förklaring till nazisterna i koncentrationslägren. Problemet är bara att det man inte gjort en särskilt bra film. Några snygga grepp varvas med en trist dokumentär stämning. Man har också lagt hela klimax i början, vilket leder till att resten blir mest en transportsträcka. 
 
2/5 (4/10) möjligen högre om man inte känner till experimenten. 
 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0