Lite lätt jobbig stämning!

Det har varit en o annan uppmärksammad händelse på Oscarsgalan genom åren. Det har varit protester, bojkotter, statesments, galna firanden osv men avslutningen igår tar priset. 
 
Som det verkar fick Warren Beatty och Faye Dunaway fel kuvert, blev förvirrade och ropade ut la la land som vinnare för bästa film. Det var ju bara det att Moonlight hade vunnit. När missen upptäcktes blev stämningen minst sagt spänd och besvikna fick la la land-gänget slinka av scenen mitt i sitt tacktal medan Moonlight-gruppen missade hela sitt moment när de fick ta över statyetterna. Jag har sett klippet många gånger och det gör ont. 
 
 
 
Annars gick det mest i galan som förväntat. La la land vann mest priser. Casey Affleck tog en välförtjänt Oscar och Emma Stone höll för favorittrycket.
 
The Salesman tog hem det politiska priset för bästa utländska film och Zootopia fick sitt pris helt i sin ordning. Jag är besviken på att Arrival gick nästan lottlös. Annars går det inte att klaga. Jimmy Kimmel drev med Trump och Matt Damon och musiken höll klass. Att Moonlight vann för bästa film var en liten överraskning, men det är en fin och snygg film

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0