En oväntad vänskap, på riktigt

the Best of Enemies
 
 
 
Durham 1971. Skolan där de svarta eleverna går har eldhärjats och man står inför ett beslut. Ska man för första gången någonsin integrera vita och svarta barn och låta dem studera tillsammans? KKK-ledaren C.P. Ellis vet vad han vill. Detta får inte ske. Motpolen är rättskämpen Ann Atwater, en bestämd kvinna. Mötet dem emellan blir dock inte vad någon förväntat sig...
 
Häromdagen ville jag se något fint och äkta och gärna få gråta lite. Denna komposition gjorde mig inte besviken. En ganska enkel och stillsam historia som rullas upp med klassisk dramaturgisk effekt där allt mynnar ut i den rättegångsliknande slutomrödyningen. Men eftersom det är en sann historia växer det till något ganska häpnadsväckande och inte minst hoppfullt. Förändring och utveckling är möjlig och vi är alla människor. 

En rejält omgjord Taraji P. Henson är minst lika bra som i "Hidden figures" och Sam Rockwell övertygar vetkligen i sin roll.
 
Det är medryckande. Det är berörande. Det är fint i sin enkelhet. Se den!

Klarar Bechdeltesten 
 
4/5 (7/10) och plats 303 på den uppdaterade topplistan 

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0