Game, set and match

King Richard
 
 
 
 
Han ville ge dem ett liv han själv inte haft. Han såg att de hade potential att förändra världen. Tillsammans trotsade de alla odds och fördomar när de två döttrarna Serena och Venus slog sig in i världseliten...
 
Will Smith fungerar utmärkt som den hängivne, envisa och egna pappan i berättelsen om hur två mörkhyade tjejer från förorten slog sig in i "den vita sporten" Det är förstås lite tillrättalagt och kryddat, men också självutlämnande och modigt. Relationen mellan Richard och hans fru är både intressant och något som lyfter. Jag gillar övht hur Richards envishet och egna idéer inte bara lyfts som något positivt även om det på många sätt är grunden till framgången.
 
Välspelat, naturligt och medryckande utan riktigt starka dramaturgiska effekter. Att filmen handlar berydligt mer om Venus än Serena är ett litet minus för mig även om jag förstår valet. Om man älskar tennis är det förstår mer intressant, men resan från förorten, kampen mot fördomarna och den lilla människan som gör succé mot alla odds fungerar för de flesta.   

Klarar Bechdeltesten 
 
Stark 3/5 (6/10) Mycket sevärt!



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0