”Bad ape”

Apornas Planet - striden
 
 
 
 
När en smitta spritt sig bland människorna utsätts Caesar och hans förtrogna flock för ett sista desperat försök att bli den härskande rasen på jorden....
 
Nu har jag sett hela den nya trilogin om de intelligenta aporna som bara vill bli fria, men som på så vis utmanat hela mänskligheten. Uppbyggnaden i del 1 är ganska stark, men både del 2 och 3 har haft sina starka sidor. Det berör inte på djupet, men med imponerande CGI och duktiga röstskådespelare (Andy Serkis i främsta ledet) lyckas man ändå skapa situationer, personer och skeenden att bry sig om. Tonen är generellt seriös och den här filmen är dystopisk och grå, därför är det så härligt att man fått in en lättsam, glad schimpans som blir ”comic relief” halvvägs in i historien. Woody Harrelson funkar bra som antgonist och miljöerna är lysande. Som helhet är det ändå enkelt och stundtals väl klyschigt. 
 
3/5 (6/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0