"Only love will truly save the world"

Wonder Woman
 
 
 
På en gömd paradisö bor amazonerna skyddade från världen de en gång sattes att försvara. Världen har blivit mörkare och människans sinnen är förstörda. Men Diana tror på kärlekens seger över hatet och när en amerikansk pilot råkar villa sig in till ön och störta i havet, tar hon beslutet att ge sig in i vår värld för att stoppa det totala kriget...
 
Yes! Wonder Woman är en riktigt cool superhjälte och detta är utan tvekan den bästa DC-filmen hittills. Jag gillar henne som karaktär och hela uppbyggnaden är både djupare och bättre än i andra alster. Det är både uppfriskande och skönt att se en sådan välgjord superhjältefilm med en kvinna i huvudrollen. Det finns ett helt gäng riktigt coola tjejer i andra produktioner (som Mystique och Scarlet Witch tex) i genren, men de flesta med en kvinna som huvudkaraktär har varit ganska kass (Catwoman, Elektra mm). Nu fick vi äntligen en riktigt bra rulle och Wonder Woman är stark och cool. Hon sexualiseras inte, även om hon är snygg. Hon står för sig själv. Filmen är dessutom regisserad av en kvinna så om man hade fördomar om kvinnor, action, superhjältar mm krossas de av denna kraftfulla produktion. 
 
Filmen har humor. Man utnyttjar det faktum att hon aldrig varit med människor och skapar värme. Den klassiska kärlekshistorien finns där och jag tycker den funkar. Gal Gadot och Chris Pine fungerar utmärkt i rollerna. 
 
Själva ploten och antagonisten är ganska typiska och jag håller med de som påpekar att hela historien andas andra världskriget fast den utspelar sig under första. Wonder Womans temamusik är fruktansvärt bra, men jag tycker man väntar lite för länge med den känslan. Jag tycker också att både en del i starten och mot slutet känns lite krystat (särskilt vissa actiondelar och "tårscener"). Början ger lite "gladiator"-feeling, inte minst med tanke på Connie Nielsens närvaro. 
 
Men totalt sett räcker det här till en svag fyra för mig. Snyggt, coolt och medryckande! Wonder Woman är topp-5 superhjältar. 
 
Klarar Bechdeltesten 
 
4/5 (7/10) och plats 379 på den uppdaterade topplistan. Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0