Underhållande action

Baby Driver
 
 
 
Däcken skriker och motorn varvar. Med rätt musik i lurarna finns det ingen skickligare förare än Baby. Med tragik i bagaget, skulder och hörselproblem har han motvilligt hamnat i kriminella kretsar som flyktchaufför. Han har dock fått ett löfte om att nästa stöt blir hans sista...
 
Fartfylld, spännande, konventionell action. Greppet med protagonistens hörselbekymmer, vilket tvingar honom till att ha musik i lurar konstant, är briljant, men i övrigt är den här filmen inte unik på något sätt. Den är inte djup. Den är inte häpnadsväckande, men den är riktigt underhållande med både spänning och humor. 
 
3/5 (5/10)
 
 
Spiderman - Homecoming
 
 
 
Efter att ha kastats in i ett rejält eldprov där han fick slåss mot halva Avengers tycker ändå Tony Stark att Peter Parker behöver träning innan han kan kastas in i hetluften på riktigt. Men en otålig Spiderman söker själv upp faran...
 
När den tredje versionen av spiderman, på kort tid, gör entré blir det ingen karaktärsuppbyggnad utan rätt in i action utan bakgrundshistoria. Istället för det mörker och de djup, som präglat en hel del superhjältefilmer på 2000-talet, har man här gått på humor. Det är otroligt lättsamt och jag skrattade högt några gånger. Men det blir lite för svagt i slutändan. Gillar inte heller utseendet på dräkten. Han ser tecknad ut. 
 
3/5 (5/10)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0