Finns det en plats för troll?

Gräns
 
 
 
 
Vid tullen arbetar sedan många år Tina. Hon är kanske den skickligaste tullarbetare världen någonsin skådat? Tina kan nämligen lukta sig till ångest, rädsla, skuld, oro etc och därför kommer ingen igenom tullen med något de inte ska. Men Tina mår ändå inte bra. Hon känner sig ful och missbildad. Hon har alltid blivit mobbad och utstött. De enda som verkligen verkar uppskatta henne är skogens djur, som mystiskt bog dras till henne. Allt förändras den dagen Vore dyker upp. Han ser ut som Tina och han menar att hon inte är konstig utan snarare speciell...
 
Ännu en stark film baserad på en text av John Ajvide Lindqvist (som också skrivit ”Låt den rätte komma in” och därför blandas mystik, thriller och fantasi med kall och välgjord realism. Detta är en mycket annorlunda och intressant historia om utanförskap, identitet, synd, ondska och hämnd. Det är spännande att följa Tina när hon hjälper polisen i en pedofilutredning och samtidigt undra över Vores mystiska karaktär. Filmen är både fin, spännande, mystisk och lite otäck. Den innehåller den kanske mest absurda sexscen jag någonsin sett, men som samtidigt utmanar och har ett befriande inkluderande i sig. 
 
En upplevelse. Stundtals stillsamt och långsamt, men hela tiden mystiskt och intressant. Sveriges senaste Oscarsbidrag och Guldbaggevinnare från ifjol och en film jag velat se länge. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
En knapp 4/5 (7/10) räcker det till och plats 417 på den uppdaterade topplistan 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0