Vem är Milan Damji?

Kahaani
 
 
En gravid kvinna anländer till ett myllrande Calcutta. Hon söker sin man som försvunnit spårlöst i staden. Men så fort hon börjar ställa frågor möts hon av tystnad, undflyenden och rädsla. Något står inte rätt till? Har hennes man råkat illa ut eller är han kanske inte den han utgett sig för att vara?
 
Jag fortsätter att utveckla mitt filmtittande med mer indisk film. Detta är återigen inte den stereotypa Bollywoodexplosionen utan en ganska spännande och mystisk thriller. Uppbyggnaden är riktigt bra och Vidya Balan (som också heter Vidya i filmen) gör en tidvis strålande insats som protagonist. Miljöerna är vackra. Musiken är tillfredsställande, men hittills har jag ett bekymmer med hindiproduktionerna och det är hur man underkänner tittaren genom att förklara allt så övertydligt, att man skriver oss på näsan. Detta leder till att vissa dialoger blir tämligen orealistiska och att effektfulla twister minskar i värde. På det stora hela fungerar ändå denna film bra och lyckas överraska. Upplösningen är välgjord och egentligen bör man stänga av där och skippa avtoningen.
 
3/5 (5/10)
 
Filmen är mycket populär i Indien, uppföljaren har redan kommit ut och en trea är på gång.Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0