The name you gave me

Lady Bird
 
 
 
Lady Bird är en vanlig tonåring från ”the wrong side of the tracks” i Sacramento och vi får följa henne när hon blir vuxen i början av 2000-talet. Det är aldrig oproblematiskt att gå igenom de äldre tonåren och med en depressiv pappa och en manisk och krävande mamma blir det inte enklare...
 
Saoirse Ronan var Oscarsnominerad för Brooklyn i förfjol, men det känns som att hennes chanser till en statyett är betydligt större denna gång. Det här är en ganska rak livshistoria, en enkel berättelse med bra flyt, men också en film som kräver ett betydligt större register än det hon fick visa upp i Brooklyn. Ronan har redan en fantastisk karriär bakom sig med filmer som ”försoning” (mycket bra roll), ”Hanna”, ”Flickan från ovan”, ”the Grand Budapest Hotel” mfl Det här inte hennes bästa film, men hon får ett stort fokus och gör det bra. Allra närmst en Oscar tycker jag Laurie Metcalf, som spelar den lättkränkta och ouppmuntrande mamman, borde vara. Bra film. Fin i sin enkelhet, men vi har definitivt sett det mesta förr. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
3/5 (6/10)  Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0