Människans bästa vän?

Isle of Dogs
 
 
 
På en ö full av sopor och demolerade fabriker lever de utkastade från världen. Hundarna. Ett virus har nämligen upptäcks inne i staden och borgmästaren tog det drastiska beslutet att deportera alla hundar. Men är det verkligen så att alla hundar är potentiellt farliga och är det OK att bara offra alla lurviga själar? 12-åriga Atati vägrar acceptera situationen och beger sig ensam till ön för att om möjligt finna sin vakthund och bästa vän...
 
Wes Anderssons kreationer är alltid en fröjd för ögat med sina pastellfärger, tavelliknande miljöer och underfundiga humor. Så är det också i denna stop-motion-skapelse där dock tempot växlar lite för mycket. Den fina karaktärspaletten utvecklas inte till fullo och storyn är inte vidunderlig, men det är ändå bra. Snyggt, berörande, roligt och genuint. Den japanska miljön och Kurosawa-flörterna fungerar mycket bra och alla Andersons favoritskådespelare som Bill Murray, Tilda Swinton, Edward Norton, Jeff Goldblum etc gör goda röstinsatser. Men för mig är detta som sagt ändå lite svalare än vanligt. Karaktärsutvecklingen är svag och historien berättas lite väl ojämnt.  
 
Stark 3/5 (6/10) och plats 489



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0