Den åttaarmade banditen

Ocean’s Eight
 
 
 
 
I fem år bakom galler har hon planerat den ultimata stöten. Jobbet som ska göra henne och hennes vänner ekonomiskt oberoende. Nu handlar det bara om att samla ett team som klarar av ett lurendrejeri av den magnituden...
 
Det har gått elva år sedan de succéartade Oceans-filmerna gick på vita duken, men här är den lite coolare och smartare ”Jönssonligan” tillbaka. Den här gången är det inte Danny utan hans syster Debbie som planerat en kupp och samlar en kvadron av original. 
 
Det är svårt att göra uppföljare till populära filmer och här förväntar vi oss geniala förvecklingar, sköna karaktärer, spänning, humor och en cool känsla rakt igenom. Oceans Eight lyckas förmedla en del av ovanstående element, men inte alla. 
 
Det finns förvecklingar och de är bra, men inte häpnadsväckande. Det finns ett härligt flyt i filmen, men den där extra knorren saknas. Karaktärerna är däremot superba. Sandra Bullock är skönt kylig. Cate Blanchett är cool. Anne Hathaway är riktigt rolig och visar upp en bred repertoar. Rihanna prickar rollen till 100%, men bäst är tveklöst Helena Bonham-Carter. Humor råder det inte brist på medan spänningen är närmast obefintlig. Den coola känslan levereras med råge. 
 
Sammantaget är detta riktigt underhållande och väl värt bio-pengen, men inte något häpnadsväckande som tar sig in på listan. 
 
Klarar Bechdeltesten (och flera andra tester) med god marginal. 
 
3/5 (6/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0