Watch out for the skinheads

the Dark Tower
 
 
 
Stort, tyst och svart står tornet i världens centrum och skyddar mänskligheten från demoner och monster, men en ondskefull man vill färga världen svart, släppa in ondskan och regera med den. I drömmar ser Jake denna mörka värld, men det kan väl inte vara på riktigt. Inte finns det människor med fakeskinn, mörka torn och monster? Omgivningen ser honom som galen och kanske är det bara drömmar....
 
Som vanligt fokuserar Stephen King på ensamma, utstötta barn i kampen mot en ondska som kan fokusera på dina svagheter. Historien om det mörka tornet är Kings livsverk på 8 långa böcker och därför finns det en enorm historia att jobba med. Jag har svårt att förstå att man väljer att följa den klassiska dramaturgin och göra en typisk film på bara 90 minuter när man utgår från ett epos.  Uppbyggnaden är jättebra, men efter halva börjar det fallera och sista tredjedelen blir platt fall. Det djup man antytt blir så tunt när man ska trolla ihop en lösning på 15 minuter. 
 
Snyggt, otroligt välspelat (Matthew McConaughey och Idris Elba är magiska) och intressant, men tyvärr dramaturgiskt magplask. 
 
Knapp 3/5 (5/10). Sevärt, men inte mer



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0