the 5th version

Det börjar bli mycket nu. Först kom vampyrvågen och sedan den stora dystopivågen, oftast med tjejer i huvudrollen och med ett triangelkärleksdrama som krydda. Jag gillar verkligen grundkonceptet, men vi börjar ha sett det nu. 
 
the 5th wave 
 
 
 
Plötsligt dök de bara upp: de stora skuggorna. Skeppen svepte in över jorden och ett tag verkade det vara allt, men sedan kom de olika vågorna. I första vågen slogs all elektronik ut med en sorts magnetisk chock. I den andra vågen genererades jordbävningar vars tsunamis krossade alla kuster på planeten. I den tredje vågen spreds ett virus som dödade större delen av mänskligheten. Nu var det dags att utplåna de sista så utomjordingarna kom ner på jorden kamouflerade till människor. Det var den fjärde vågen, men vilken är den femte?
 
Efter en hyfsad uppbyggnad blir det ganska ihåligt. Vad som kunde blivit ett intensivt spännande och realistiskt äventyr likt bättre postapokalyptiska alster, blir istället en snabbgenomgång följt av sämre tonårsaction. Det håller inte att de tidigare så allsmäktiga utomjordingarna plötsligt blir så sårbara. Det är förutsägbart och fullt av logiska luckor och man slipper inte ens kärlekstriangeln. Nej, låt oss hoppas att fortsättningen har lite mer djup
 
Klarar Bechdeltesten
 
2/5 (4/10)
 
Allegient 
 
 
 
Janine är besegrad och Evelyn har tagit över. Det nya styret av Chicago visar sig snart ha skrämmande likheter med det gamla. Samtidigt ger sig Tris och Four ut utanför muren där de finner många av svaren och lika många nya frågor...
 
Divergentserien har en intressant huvudkaraktär och även en hel del intressanta uppslag i själva berättelsen. (första delen var klart sevärd) Man rör sig kring etiska frågor om makt, kontroll, vetenskap och mänsklighet. Men filmerna står och stampar. Efter tre delar står man liksom kvar på ruta ett. Några dörrar har öppnats, men mest är det upprepningar, förutsägbara överraskningar och halvbra action. Det finns potential i historien, men än så länge når man inte ända fram. 
 
Klarar Bechdeltesten
 
2/5 (4/10)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0