I am my own worst enemy

Looper
 
 
 
På 2070-talet uppfinns tidsresor. De förbjuds dock tämligen omgående pga alla problem de kan åsamka. Kriminella grupper har dock lyckats norpa ett gäng och använder dessa till att göra sig av med människor utan att efterlämna några spår. Vi följer Joe vars arbetsuppgift är att arkebusera och tillintetgöra sådana personer år 2044. I arbetsveskrivningen, i ett extremt lukrativt yrke, ingår det en klausul. Inga spår får finnas. En dag kommer Joes eget framtida jag stå bakbunden framför honom och då måste han skjuta...
 
Premissen ovan kan verka både förvirrande och fånig, men det fungerar riktigt bra och huvudhandlingen kretsar kring något mycket djupare och starkare. Det är en välgjord sci-fi, men det som verkligen berörde var de etiska bitarna; De svåra valen. Joseph-Gordon Levitt är klockren och dessutom snyggt sminkad för att likna sitt framtida jag; Bruce Willis, som i sig spelar sin paradroll. Men det starkast beständiga intrycket gav den alltid briljanta Emily Blunt och suveräna 8-årige Pierce Gagnon.
 
Tidsresefilmer är alltid svåra och även här går det att hitta eventuella håligheter, men det går också att köpa hela konceptet och det är ovanligt. 
 
Inget häpnadsväckande mästerverk, men bra och underhållande. Riktigt stark 3/5 (6/10) men ändå strax utanför de 500. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0