"We're werewolves not swearwolves"

What we do in the shadows
 
 
Som de första i världen har ett litet nyazeländskt filmteam i Wellington fått lov att göra en dokumentärfilm om vampyrer. Utrustade med krucifix och med löfte om att inte bli uppätna låter de oss följa med in i ett vampyrkollektiv. I huset bor Viago (född på 1700-talet) som är lite av ledaren, den gamla nazistvampyren Deacon, förföraren Vladislav och i källaren 8000 år gamla Petyr. Tillsammans försöker de leva ett så bra liv som möjligt, umgås lite med andra vampyrer i Wellingtontrakten, undvika vampyrjägare och varulvar samt få i sig det blod de behöver. Men allt ställs på ända den dagen dagen de bjuder in det potentiella offret Nick...
 
Riktigt roliga komedier växer inte på träd, men denna mockumentär om det mysiga lilla vampyrkollektivet är nåt så vansinnigt rolig. Man har fångat dockusåpakänslan, de små TV-dokumentärerna om annorlunda människor, men framförallt får man med precis allt i vampyrgenren. Jermaine Clement (flight of the concordes), som både skrivit och regisserat, visar att han har full koll på alla detaljer kring klassisk skräck och lyckas ständigt skapa humoristiska situationer. Allra bäst är det nog när gruppen stöter på ett gäng ganska artiga varulvar ute på stan eller kanske när det blir "bat-fight"!
 
4/5 (7/10) och plats 242 på den uppdaterade topplistanNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0