the ocean calls

Moana
 
 
 
I en uråldrig tid stal demiguden Maui en del av modergudinnans hjärta och sedan dess har en ond kraft förgiftat fisk och öar. Sägnen säger att någon utvald måste finna Maui och tvinga honom att återbörda hjärtat.  På en vidunderligt vacker ö i Polynesien växer Moana upp och trots en överbeskyddande far (tillika hövding) har hon alltid känt sig menad för något större...
 
Disneys nya storfilm (nominerad till två Oscars) är en snygg och ganska vuxen historia som kryddas med riktigt bra musik (o bra sångare). Marc Mancina, som var med i musikproduktionen på Lejonkungen, har skapat en musik som ger en nästan afrikansk djungelkänsla blandat med Hawaii och pop. Historien är enkel och vi börjar känna igen den instängda unga protagonisten som vill ut och pröva sina vingar, men det fungerar bra även denna gång. Filmen saknar något riktigt berörande. Det går inte ner tillräckligt djupt i botten innan sista akten, men slutet är snyggt och i slutändan är det en typisk Disneyklassiker. På plussidan finns det faktum att de flesta skådespelarna har koppling till Polynesien och att man fått in en rolig tupp. 
 
Klarar Bechdeltesten 
 
3/5 (6/10)Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0