Vildhästar ska inte tämjas

Mustang
 
 
 
Fem vackra flickor. Fem fina systrar. Fem unga vildhästar med aptit på livet. De fem turkiska systrarna är typiska tonåringar. De är busiga och nyfikna. Men när de en dag, på väg hem från skolan, leker i vattnet med några jämnåriga killar förändras allt. De livsglada syskonen förvandlas, precis som i sagorna, till inlåsta prinsessor...
 
Den turkisk/franska filmen som var Oscarsnominerad ifjol är en otroligt vacker och smärtsam berättelse om hederskultur och förtryck. De unga tjejernas frihet begränsas mer och mer och man fångar upplevelsen starkt genom den yngsta systerns ögon. En av de starkaste scenerna är när syskonen "badar" i sovrummet med stor inlevelse. Med otroligt snyggt foto och ett vackert ljudspår skapas ett mäktigt och rejält berörande drama om kärlek, värme, hat och förtryck. Allt levereras med humor och spänning. 
 
Klarar Bechdeltesten. 
 
Solklar 4/5 (8/10) och plats 199 på den uppdaterade topplistan



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0