Farväl världen

Primal Fear
 
 
 
Ärkebiskopen i Chicago mördas brutalt och en blodig korgosse, som fångas in nära mordplatsen, blir genast huvudmisstänkt. Men stjärnadvokaten Martin Vail är övertygad om pojkens oskuld och tar sig an det hopplösa fallet. 
 
En klassiker från 1996, vilken jag har lyckats missa, som en elev rekommenderade starkt i veckan och därför rotade jag fram den på Netflix. Själva historien är ganska enkel och tvisterna inte unika även om den sista tvisten är riktigt snygg och hyfsat nyskapande för tiden. Framställningens absoluta höjdare är en ung Edward Norton (dock inte alls så ung som han ska spela), som spelar en osäker och rädd korgosse där inte allt står rätt till. Hans insats är mer än briljant. Richard Gere funkar OK i huvudrollen (känns trovärdig), men samspelet med Laura Linney övertygar inte. Francis McDormand är däremot lysande som vanligt. Det är en spännande film, rättegångsfilmer har lätt att hålla tittaren intresserad, och i viss mån berörande. Slutet är lysande!
 
En stark 3/5 (6/10)
 
 
Seeking a friend for the end of the world
 
 
Vad skulle du göra om du visste att jorden skulle gå under om 14 dagar? Dodge är osäker. En asteroid närmar sig oundvikligen och han har inga planer, tills den dagen han tröstar sin granne Penny. Kanske kan slutet bli meningsfullt iaf?
 
Ett väldigt annorlunda och ganska smart upplägg i denna film där alla vet att jorden ska gå under och hanterar det på lika sätt. I början lyckas man också skapa några absurda situationer som underhåller, men efterhand blir det mer och mer av ett typiskt relationsdrama. Vid ett flertal tillfällen stannat det upp och blir både livsfilosofiskt och fint, men man kunde gjort mycket mer av idén och de båda huvudkaraktärerna (Steve Carrel och Kiera Knightly) övertygar inte riktigt i samspelet. Slutet var dåligt!
 
3/5 (5/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0