De 7 kobojsarna

Magnificent 7
 
 
 
I en liten avlägsen stad i västern blir attackerad gång på gång av en ökänd bandit med ett enormt följe. Boven förklarar med eftertryck att staden tillhör honom och i ett desperat försök ger sig två av byborna iväg efter hjälp. De återvänder med 7 skamfilade män...
 
Originalet "de sju samurajerna" följdes upp av en välgjord remake i westerntappning 1960 som nu fått liv ännu en gång i denna komposition. Det är svårt att följa upp två så ikoniska filmer med en historia, som redan från början är ganska tunn. Jag tycker ändå detta är ett bta försök. Karaktärerna är hyfsat välsvarvade och man hittar både vyer och kameravinklar som väcker westernsjälen till liv. Det går lite snabbt här och var och dramaturgin hackar lite under andra halvan då det blir mest pangpang utan överraskningar. Några särskilt känsliga ögonblick har man inte heller fått till, förutom den utmärkta öppningsscenen. 
 
3/5 (5/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0