Alla behöver en stor vän

Pete's Dragon
 
 
 
En tragisk olycka lämnar Pete föräldralös och ensam i skogen, men där i mörkret dyker han upp: draken Elliot...
 
Den nya versionen av den gamla berättelsen (jag älskade versionen från 77) om pojken och hans drakvän är som en blandning av Tarzan och Järnjätten nedan. Tekniken har gått långt och det här är ursnyggt med mäktiga miljöer och läckra kamerasvepningar. Efter ett närmast perfekt och otroligt berörande anslag blir det dock lite slätstruket och storyn är fin men typisk. Det är riktigt bra när man lyckas få till metaforerna för ensamhet och familj, men jag hade önskat mig mer av det. En vacker och enkel saga!
 
3/5 (6/10) Mycket sevärt!
 
Järnjätten
 
 
 
Äventyrliga Hoghart brukar alltid ta hem små djur att ta hand om, men när han stöter på en mystisk jätte av järn i skogen blir det svårare. Var kommer jätten ifrån och kan man verkligen lita på den?
 
En snygg animeringsproduktion från 1999 som utspelar sig under kalla kriget och har ett tydligt antikrigstema och ständiga referenser till 50-talsskräck. Allt är gjort med värme och man känner verkligen jättens känslor. Till bristerna hör att det är väl käckt ibland, men avslutningen är riktigt bra.  
 
Stark 3/5 (6/10)



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0