Mycket att se fram emot när man ska fylla igen tomrummet efter Game of thrones

Jag har ständigt en lista på ett 50-tal filmer jag vill se, både gamla och nya, men jag skriver ju inte om filmerna här förrän jag sett dem. Eftersom detta är en blogg som främst ska handla om filmtips tänkte jag rekommendera ett gäng filmer, vilka kommer på bio framöver, som jag tror på och ser fram emot:
 
I juli:
 
Den lille prinsen
 
 
 
En av tidernas mest lästa barnböcker blir äntligen film. Det är berättelsen om den lilla flickan som lever i en alltför vuxen värld, men som med hjälp av sin granne, som är pilot, får uppleva en magisk värld. Tycker det verkar hur bra som helst. 
 
En vansinnig idé
 
 
En fransk film om en märklig relation mellan en armenier som spränger turkiska ambassaden och en ung fransman som blir skadad i dådet. Verkar mycket intressant. 
 
Kollektivet
 
 
Lukas Modysson gjorde en underbar film om ett 70-talskollektiv. Nu har Tomas Vinterberg (Festen, Jakten) gjort ett försök. Vinterberg har bara gjort en handfull filmer  Det de har gemensamt är att de är mästerverk (Oscarsnomineringar bl.a.) och att de är fruktansvärt tunga. Det sägs att den här är av det lättsammare slaget. 
 
I augusti:
 
Captain Fantastic
 
 
Troligen den mest intressanta filmen i år. Viggo Mortensen spelar en far till 6 barn, som tillsammans med sin fru skapat någon sorts paradis djupt i skogen långt från världen. Barnen har lärt sig från böcker och lever livet tills mamman dör och familjen tvingas uppsöka världen utanför skogen. 
 
Finding Doris
 
 
Regissören Andrew Stanton visste alltid att den snälla fisken Doris, med sitt usla minne, hade ett djup och en bakgrund. Men insåg att för biopubliken blev hon mer av en komiskt bifigur. Nu ska vi äntligen få se mer av henne. Den här filmen handlar om hur Doris plötsligt minns sina föräldrar och man bestämmer sig för att finna dem. Filmen har redan haft premiär i USA och fått goda betyg.  
 
Suicide Squad
 
 
En osannolik samling av galningar rekryteras av en hemlig organisation för att möta ett okänt kraftfullt hot. Man tänker att de ändå inte har något att förlora, men ger dem istället något att vinna i form av löften om förkortade straff. Men det visar sig snart att det inte är meningen att de ska lyckas med sitt uppdrag. 
 
 
Florence Foster Jenkins
 
 
En mycket intressant sann historia om en kvinna som drömde om att bli operastjärna och som trodde att hon sjöng bra, men som i verkligheten sjöng som en kråka. Hennes man ville ändå uppfylla hennes dröm. Meryl Streep i huvudrollen!
 
 
I september:
 
Miss Peregrins hem för besynnerliga barn
 
 
Tim Burton är en av de bästa när det gäller att bygga miljöer. Här tar han sig an mystik på hög nivå. En ung kille upptäcker att det finns olika dimensioner och upptäcker därmed också en magisk skola med exceptionella barn. 
 
I oktober:
 
Inferno
 
 
Tom Hanks kommer åter i rollen som professor Langdon i ännu en spännande thriller baserad på Dan Browns böcker. Jag har läst boken och det är en av de mest raffinerade och mörka hittills. 
 
I november:
 
Fantastiska vidunder och var man hittar dem
 
 
 
En historisk bakgrund till Harry Potter-världen. Är man nörd får man inte missa detta. 
 
 
I december:
 
Rogue one
 
 
Fortsättningen på Star Wars får man vänta ett år till på. Här kommer en sidoberättelse om en rebellgrupp som ska  stjäla ritningarna till dödsstjärnan. 
 
Ej fastställd premiär:
 
Swiss army man
 
 
Verkar vara en fullständigt galen film där Daniel Radcliffes spelar en man som likt en armékniv kan göra precis vad som helst. 
 
Beauty and the Beast
 
 
En av mina favoritdisneys blir spelfilm med Emma Watson. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0