Det viktigaste i livet är det som är osynligt för ögat

Den lille prinsen
 
 
En liten flicka lever i en stressad och inrutad värld där allt handlar om att bli accepterad till de fina skolorna. Ingen tid får missbrukas och hennes ensamstående mamma har gjort ett avancerat schema som flickan ska följa varje dag. Att vara barn är något bortglömt. Men när de så flyttar får de en mystisk granne. Hans hus liknar ingen annans och den lilla nyfikenheten flickan ännu besitter leder henne in på sitt livs äventyr i en värld med en liten prins på en liten planet ute i världsrymden...
 
En helt fantastisk liten allegori över en vuxenvärld som helt stängt av för det barnsliga. Världen är helt fyrkantig (bokstavligen. Otroligt snygga miljöer med fyrkantiga hus och fyrkantigt klippta buskar mm) och man måste hitta sin lucka i flödet och gå med i strömmen för att passa in. De vuxna, och framförallt flickans mamma, får barnen att glömma bort hur det är att vara barn och det är också ett sätt att stänga av det mjuka så att man slipper ta itu med de stora och ibland jobbiga frågorna, som t.ex. döden.
 
Men allt vänder den dagen flickan träffar sin granne, den gamle piloten. Filmen är jättevacker både visuellt, färgmässigt, musikaliskt och innehållsmässigt.
 
Klarar Bechdeltesten  
 
En klar 4/5 (7/10) och plats 337 på den uppdaterade topplistan. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0