Spot on the dinosaur

Den gode dinosaurien
 
 
 
 
 
 
Vad hade hänt om meteoriten, som antas ha utrotat dinosaurierna, hade missat jorden? I den här historien får vi följa dinosaurier som utvecklats ända till odlingsstadiet och människor som fortfarande är på grottnivå. I centrum står Arlo, en mycket lättsktämd och osäker gräsätare, som föddes liten och alltid står i skuggan av sina talangfulla syskon. Arlos pappa vill gärna att sonen kommer över sin rädsla och tar med honom ut på uppdrag, men en ödestiger dag överraskas de av en storm och pappa försvinner. Nu måste Arlo själv komma över sin rädsla...
 
Disney/Pixar ligger minsann inte på latsidan. Här kommer ännu en storsatsning. Men detta är inte i närheten av deras storverk, som i senaste "Inside out" t.ex. Det är en klassisk historia med den lilla rädda protagonisten som vill visa att han duger. Miljön är dock annorlunda. Man har gjort det väldigt snyggt och lyckats fint med en del referenser. Filmen är i stort sett en klassisk western utan pangpang. Det som saknas mest är humor. Även om samspelet mellan den lilla, tuffa, människovalpen och den söta dinosaurien är bra så blir det väldigt få roliga stunder (en bra kisscen, en bestialisk matscen och en absurd scen med jästa plommon). Det man däremot lyckas med är att bygga upp känslor. Det blir riktigt fint några gånger. Musiken är också bra. 
 
Det blir 3/5 (5/10) denna gång. 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

femhundra filmtips

de 500 bästa filmerna genom tiderna och lite till (tips: om du vill gå igenom listan klicka på kategorin "topplistan" och ta dig från början till slut eller "den uppdaterade topplistan" för en aktuell lista)

RSS 2.0